H&M отбеляза 17% спад към края на август

H&M отбеляза 17% спад към края на август

© Bloomberg
Втората най-голяма компания за облекло в света Hennes&Mauritz (H&M) обяви 17% спад в оперативната си печалба за тримесечието към края на август, предаде Bloomberg. Финансовият резултат се е свил до 700 млн. USD, а анализаторите очакваха по-голям спад - до около 650 млн. USD.  По-добрите данни са свързани с това, че компанията все пак успя да намали влиянието на по-високите цени на памука и повишените разходи за заплати в Азия.


След обявяването на данните акциите на H&M отбелязаха най-големия си ръст за малко над месец. Освен почти двойно по-високата цена на памука през миналата година, компанията трябваше да се справи и с по-високите разходи за работна ръка в Азия, където произвежда около 75% от дрехите си. Бъдещата печалба може да нарасне благодарение на  54-процентовия спад в цените на памука, който достигна рекордни нива през март, отбелязват анализаторите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK