Бен Бернанке: САЩ може да се вдъхновява от нововъзникващите пазари

Председателят на Федералния резерв в САЩ Бен Бернанке посъветва правителството на страната и на другите напреднали страни да се вдъхновят от нововъзникващите пазарни икономики, съобщи БНР.  Той посочи, че тези държави подчертават "значението на дисциплината в бюджетната политика, облагите от свободната търговия, необходимостта да се насърчава създаването на частен капитал, като в същото време бъдат гарантирани необходимите държавни инвестиции".


Бернанке каза още, че не всички политики, задвижвани от многостранни кредитори през 90-те, са се оказали плодотворни. Той посочи, че финансовата криза в Азия показва риска от отваряне на финансовите пазари към чужди капиталови потоци, докато в страната не се прилагат мерки за укрепване на банките и регулация, пише Reuters. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK