"Еврохолд България" ще се търгува и във Варшава

Асен Христов, председател на надзорния съвет на "Еврохолд България"

© Емилия Костадинова

Асен Христов, председател на надзорния съвет на "Еврохолд България"Финансовият холдинг "Еврохолд България" е внесъл в Комисията за финансов надзор (КФН) проспект за допускане на акциите му до търговия на Варшавската фондова борса. Решението за двойното листване е било взето на заседание на управителния съвет в понеделник, стана ясно от съобщение на компанията до БФБ. Така освен на българската борса, книжата на компанията ще се търгуват и във Варшава.


Всички акции


"Еврохолд България" планира да предложи всичките съществуващи 108 643 712 акции от капитала си за търговия на главния пазар на акции на борсата във Варшава, пише в съобщението. Решението е било взето на базата на анализ на полския капиталов пазар, на условията на различните сегменти и на ползите за компанията от евентуалното допускане на акциите до търговия. Намеренията на дружеството са да излезе на Варшавската борса до края на годината.
Увеличение на капитала


В края на юли управителният съвет на "Еврохолд" гласува за увеличение на капитала чрез издаването на 36.2 млн. нови акции. Ако всички книжа бъдат записани, акционерният капитал на дружеството ще достигне 144.86 млн. лв. Наскоро от дружеството обявиха намаление на цената, на която книжата ще се продават на инвеститорите, от 1.70 лв. на 1.50 лв. за брой. Това означава, че компанията може да набере 54.3 млн. лв.


Повече по темата в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK