Мартин Димитров: След казуса Катуница подкрепата на ГЕРБ ще намалее


Ситуацията с предстоящите избори е непредвидима след казуса "Катуница" и след като стана ясно, че Кирил Рашков е един от българите, които включително в мандата на ГЕРБ не е плащал данъци, защото според нас е имал политически чадър, заяви председателят на СДС Мартин Димитров във Враца. Той очаква, че това ще доведе до спад на подкрепата за ГЕРБ. Смятам, че популизмът си отива вече или започва да губи сериозно позиции, допълни още той Димитров.


Според Димитров ако след първите сигнали срещу Рашков е бил направен моментално един от показните арести, които ГЕРБ направиха къде ли не, включително и срещу невинни хора, може би двете момчета да са още живи. Тогава нямаше да го има цялото обществено напрежение, да "гори" цяла България, да има митинги и протести, допълни той.


Мартин Димитров отбеляза, че в момента ситуацията му напомня 1996 г., защото хората, освен че са гладни и имат проблеми, видяха че има други, над които се слага политически чадър и товаги изведе на улицата. Протестите ще продължат дотогава, докатохората не видят, че има министър на вътрешните работи, има правителство, което работи, каза той и допълни, че има нужда от нов министър на вътрешните работи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK