Валери Димитров е изпратил одитния доклад за Созопол до прокуратурата

Информацията в него не може да бъде огласявана до приключването на наказателното производствоПредседателят на Сметната палата проф. Валери Димитров е изпратил одита за съответствие при финансовото управление  на община Созопол до главния прокурор на България Борис Велчев, предаде БТА. Одитът е за периода 1 януари – 31 декември 2010 г.


Законът предвижда одитния доклад и материалите към него да се изпращат от председателя на Сметната палата до прокуратурата в случай на наличие на данни за престъпление, но информацията в него не може да бъде огласявана  до приключването на наказателното производство. Докладът, касаещ частта с нарушенията на процедури за възлагане на обществени поръчки, е изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция. Окончателният одитен доклад е изпратен и на кмета на община Созопол, се посочва в съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK