Владимир Путин: Правителството ще следи отблизо проверките на дъщерните дружества на "Газпром"

Проверките на ЕС са свързани с подозрения за антиконкурентни практикиМинистър-председателят на Русия Владимир Путин обяви, че правителството ще следи отблизо ситуацията с проверките на дъщерните компании на Газпром и разпореди на компанията да сътрудничи на европейските власти, пише Reuters.


"Руското правителство ще следи това, което се случва около Газпром  много внимателно", каза Путин на ръководителя на Газпром Алексей Милер. Той е подчертал, че е "необходимо да се сътрудничи". Европейската комисия провери офисите на дъщерни на Газпром компании миналата седмица в   в Централна и Източна Европа. Акцията е част от разследвания срещу компании, свързани с доставката, преноса и складирането на природен газ. Комисията обяви, че проверките са свързани с подозрения за антиконкурентни практики.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK