ББР отпусна 7.25 млн. EUR на Пощенска банка за финансиране на малките и средни предприятия

Максималният размер на отпусканите заеми ще бъде до 3 млн. EUR със срок на погасяване до 9 годиниПощенска банка получи 7.25 млн. EUR за финансиране на малкия и среден бизнес. Парите са по кредитна линия на Българската банка за развитие. Сумата е договорена между ББР и германската KwF директно кредитиране на малки и средни предприятия, както и за предоставяне на кредитни линии за финансиране на бизнеса, съобщава кредитополучателят.


Помощта ще бъде отпускана за финансирането на дългосрочни проекти на компании. Максималният размер на отпусканите заеми ще бъде до 3 млн. EUR със срок на погасяване до 9 години. От банката уверяват, че кредитът ще покрива 100% от инвестиционните разходи, както и необходимия оборотен капитал, когато той е до 30% от инвестицията.


В средата на септември ББР обяви, че е договорила две кредитни линии със Ситибанк за финансиране на малкия и среден бизнес на стойност 33 млн. EUR. Дни по-късно ББР осигури на Черноморската банка за търговия и развитие на малките фирми 31 млн. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK