Изпълнителният директор на Microsoft се размина с големите бонуси

Стив Балмър не е получил пълния си бонус заради слабите резултати на компанията на мобилния пазар и бавната адаптация към таблетитеИзпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър не успя да си спечели максималният бонус върху заплатата си, заради бавният прогрес на компанията на пазара за мобилни телефони и бавното й адаптиране към "революцията на таблетите", съобщава Reuters.


Балмър получи бонус от 682 500 USD за последната фискална година, който е равен на годишната му заплата, се разбира от заявление за регулаторите на ценни книжа, подадено в понеделник. Според бонус схемата, която работи за Балмър, той е могъл да получи между нула и два пъти стойността на заплатата си.


Дългогодишният изпълнителен директор, който пое поста от Бил Гейтс през 2000 г., е обект на силна критика заради това, че компанията не отбелязва растеж в пазарната си оценка. Изтъкнат акционер в компанията се обяви за напускането на Балмър тази година, но изглежда, че това няма да се случи. Миналата година Балмър също получи бонус равен на заплатата му и беше обвинен за провала на телефоните Kin и изоставането на компанията от новите тенденции.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK