Италианска фирма стана мажоритарен инвеститор във ветроенергийния комплекс Крупен

Alerion Energie Rinnovabili ще платила 3.9 млн. EUR за придобиването на делаИталианската фирма Alerion Energie Rinnovabili стана мажоритарен инвеститор във ветроенергийния комплекс Крупен в България, предаде БТА. Компанията подписа договор с датската компания  European Energy за 51% дял от капитала на четири фирми, които са съсобственици на проекта за 12-мегаватовия ветроенергиен комплекс.


Комплексът в село Крупен започна да работи в края на миналата година и произвежда 28.8 гигавата енергия годишно. Сделката е на стойност 3.9 млн. EUR и ще бъде финализирана до края на годината. Въз основа на тази покупна цена стойността на комплекса възлиза на 17.6 млн. EUR.


Alerion Energie Rinnovabili е контролирана от енергийната групировка Alerion Clear Power, която е специализирана в областта на възобновяемите енергии. В момента тя изгражда първия комплекс за възобновяема енергия в Румъния и проучва възможности за навлизане в енергийния пазар на Унгария.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK