Apple отхвърли предложението на Samsung за прекратяване на делата в Австралия

Има вероятност новите таблети на Samsung да не се появят в МелбърнApple отказа оферта от Samsung, с която да прекратят делото за таблети в Австралия. Това вероятно ще доведе до "комерсиална" смърт за новите таблети Galaxy на Samsung на този пазар, съобщава Reuters.


Samsung отрича да е в нарушение, но въпреки това се надява на бързо споразумение в Австралия, за да може да пусне новият си таблет Galaxy 10.1 преди коледните празници. Адвокат на Apple е казал пред Федералния съд в Сидни, че последните предложения на Samsung, които бяха отправени миналата седмица, не са дали основи за споразумение, заради което поиска от съда да отсъди по твърдението, че тъчскрийн технологията на Galaxy нарушава патент на Apple.


Пред съда в Сидни, корейската компания твърди, че ако не се осигури бързо решение, в рамките на две седмици, то възможността да бъдат пуснати таблети Samsung на австралийския пазар на време за коледните празници ще е загубена. Това би позволило на делото да се проточи и през следващата година. В този случай таблетът Galaxy 10.1 ще е "комерсиално мъртъв" на австралийския пазар.


Обвиненията на Apple са, че продуктите на Samsung от линията Galaxy копират iPhone и iPad, заради което стартира международни съдебни битки, които вероятно ще се отразят негативно върху един от най-бързо растящите бизнеси на корейците. Устройствата от линията Galaxy се смятат за най-големия конкурент на iPhone и iPad на Apple.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK