Бен Бернанке: Фед е готов да предприеме нови мерки в подкрепа на растежа

Трябва да се направи всичко възможно да се поддържа фискална стабилност, категоричен е председателят на Федералния резервФедералният резерв ще предприеме допълнителни мерки, за да подкрепи растежа на САЩ. Това каза председателят на Фед Бен Бернанке, цитиран от Bloomberg. Централната банка на Щатите "отблизо следи развитието на икономиката и е готова да предприеме допълнителни мерки, за да осигури стабилен растеж", е казал днес Бернане пред икономическата комисия на Сената.


Коментарите на председателя на Фед са сигнал, че централната ще продължи да провежда текущата монетарна политика, която цели да налее пари в икономиката и да задържи лихвите рекордно ниски. Според Бернане "трябва да се направи всичко възможно да се поддържа фискална стабилност". САЩ може да се окажат изправени пред още по-бавно увеличаване на работните места, заяви Бернанке. Той предупреди, че съкращенията в бюджета в краткосрочен план, както и финансовите трудности, може още да отслабят икономиката. Щатските индекси бяха оцветени в червено и причинната за разпродажбите се надвисналите нови страхове за развитието на дълговата криза в Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK