Парламентът отказа да създаде анкетна комисия за действията на властта около събитията в Катуница

Мнозинството в парламента с 46 гласа "за", 68 - "против" и 12 въздържали се отхвърли предложението на ПГ на Синята коалиция анкетна комисия да провери как са действали МВР и правителството по време и след трагедията в Катуница, предаде БТА. Срокът за работа трябваше да е един месец, след което комисията да представи доклад с изводи. Депутатите не приеха и двете последователни искания на "Атака" - на Станислав Станилов и Огнян Тетимов, по темата да бъдат изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов.


Отхвърлено бе и изслушването на вицепремиера Симеон Дянков, поискано от левицата, по текущото изпълнение на държавния бюджет. Основният аргумент са появилите се дефицити в НОИ и местните бюджети.Депутатите не допуснаха за гласуване в пленарна зала предложението на "Атака" за декларация на Народното събрание, свързана с необходимостта от законодателни мерки за борба с циганската престъпност. Причината е, че проектът вече е разпределен за разглеждане на две комисии и срокът не е изтекъл. Проектопрограмата за седмицата предвижда още депутатите да обсъдят оставката на народния представител от ДПС Георги Колев, второто четене на промени в закона за защита на личните данни и в Кодекса на труда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK