Правителството одобри продажбата на 15 имота на "Български пощи"

За продан ще бъдат предложени и три сгради на болницата "Свети Георги" в ПловдивКабинетът одобри продажбата на 15 недвижими имота, собственост на "Български пощи" ЕАД, както и незавършени обекти на строителството на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив. Това съобщиха от Министерски съвет. Имотите на пощите се намират в София, Варна, Бургас, Враца, Несебър, Ямбол, Благоевград, Априлци и др.


Решението на кабинета е да бъдат продадени и три сгради на УМБАЛ "Свети Георги" - две, предвидени за хематологични клиники, както и на административна сграда. Данъчните оценки на хематологичните клиники са 3 455 110 лв., а на административната сграда - 1 440 476 лв. Приходите от продажбата на имотите ще бъдат разпределени по следния начин - 20% ще постъпят в централния бюджет, а останалите 80% по сметка на лечебното заведение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK