Депутатите ще одобрят окончателно промените за дистанционния труд

Промени в Кодекса на труда за правилата за дистанционния труд ще бъдат одобрени окончателно от Народното събрание. Според промените, работещите дистанционно имат същите трудови и синдикални права, каквито имат и работещите в офиси, съобщи БНР.


С второто четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита на личните данни депутатите ще задължат администратора на лични данни да води регистър на предоставените и получени данни.


Очаква се Народното събрание да прекрати и пълномощията на мажоритарния депутат от ДПС Георги Колев. Желанието му е лично и не е свързано с политиката. Вероятно той ще се върне в Шумен като общински съветник.


По правилник всяко първо заседание от месеца другите парламентарни групи също имат право да предложат точки от дневния ред.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK