Производството и износът на автомобили в Германия нарастват

Производството и износът на германски автомобили отчитат ръст въпреки отрицателните последици от дълговата криза в еврозоната, предаде БТА.  Асоциацията на германските автомобилостроители обяви, че през септември производството е нараснало с 4% спрямо същия месец на миналата година и е достигнало рекордните 560 100 коли.Причина за увеличението е силното търсене на германските марки  BMW,  Mercedes,  Audi и  Porsche от нововъзникващите икономики и САЩ.


През първите девет месеца на годината износът се е увеличил с 8% спрямо същия период за 2010 г. до рекордните  3.4 милиона. През първите три месеца на годината производството се е увеличило със 7% спрямо миналата година и е с 3% над рекорда, поставен през 2007 г. При представянето на данните Асоциацията на германските автомобилостроители призова страната да вземе мерки с овладяване на ситуацията на финансовите пазари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK