Samsung ще се опита да наложи глобалназабрана на новия iPhone

забрана на новия iPhone Южнокорейската компания Samsung Electronics ще се опита да наложи забрана за  продажбите на новия модел iPhone 4S, който беше представен късно снощи от Apple, пише БТА.


"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", коментира представител на Samsung Той добавил, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте июжнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони. Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.


Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Самсунг заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент.


Късно снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобренаверсия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон накомпанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди,предаде Франс прес. Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 с още повече подобрения. Това доведе до спад на акциите на 3.7% в началото на търговията в САЩ. По-късно обаче акциите възстановиха част от загубите и спадът за деня бе 0.6%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK