Акционерите на "Албена" АД ще гласуват взимането на 2.6 млн. EUR заем

Това предстои да се реши на общото събрание на акционерите на 6 ноември На извънредно общо събрание на акционерите на "Албена" АД ще се реши дали да бъде сключен договор за заем от 2.6 млн. EUR за реализация на инвестиционната програма през 2012 г., съобщиха от дружеството. Събранието ще се състои на 6 ноември.


Съветът на директорите на "Албена" АД предлага договорът да бъде сключен с "Албена Инвест Холдинг" АД, като се мотивира, чепри сегашната икономическа ситуация няма да бъдат плащани комисионни и такси по кредита. И двете търговски дружества са публични и са собственост на групата "Албена".


Парите ще се използват за реновиране на материалната база. Заемът е пет за пет години и е обезпечен с учредяването на особен залог върху вземане на "Албена" АД въз основа на сключени договори между дружеството и туроператори за предоставяне на хотелиерски  услуги.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK