Япония ще купи още облигации на Еврофонда за финансова стабилност

Япония планира да купи още облигации, издадени от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС), за да подпомогне справянето с европейската дългова криза, съобщи говорителят на кабинета Осаму Фуджимура, съобщи БТА. "Ще обмислим подкрепа за Европа, включително и купуване на облигации на фонда," посочи Фуджимура.


Тази стъпка ще бъде израз на "подкрепата ни за финансовата стабилност на Европа", добави той.Япония купи около 20% или общо облигации за 2.7 млрд. EUR, пуснати през януари и юни, с които се събират средства за подпомагане на Ирландия и Португалия.


Емитирането на тези облигации за спасителния фонд са различни от еврооблигации, които някои страни предлагат да бъдат пуснати на пазара и които ще се издават съвместно от страните членки на еврозоната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK