Предстоящи събития

Президентът на Бразилия с български корени
Дилма Русеф е на


държавно посещение в България


по покана на президента Георги Първанов. Това е първо посещение на бразилски държавен глава у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва през тази година. Днес Русеф ще има срещи с президента Георги Първанов, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева. В рамките на визитата ще се състои българо-бразилски бизнес форум, в чието закриване ще участват президентите Първанов и Русеф.
* * * Парламентът се очаква да реши днес кога ще работи Народното събрание през октомври. Проектопрограмата предвижда още депутатите да обсъдят оставката на народния представител от ДПС Георги Колев. Очаква се и второто четене на промени в Закона за защита на личните данни и в Кодекса на труда. Тъй като днес е първото заседание от месеца, в началото му парламентарните групи извън ГЕРБ имат правото да направят предложения, които ще станат точки от дневния ред.


* * *Правителството ще разгледа днес проект на постановление за предоставяне на допълнителни средства по бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката по линия на българската помощ за развитие за финансиране на оздравителен лагер за 50 души (деца и техните ръководители) от Украйна, засегнати от аварията в Чернобил. Министрите ще разгледат и проект на решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция, представяща движими културни ценности в чужбина. Очаква се кабинетът да одобри предложение до президентана България за награждаване на Анелия Клисарова с орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен.


* * * Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и посланикът на САЩ Джеймс Уорлик ще открият нова сграда в Дома завъзрастни хора с деменция в с. Добри дол, община Лом. Церемонията ще е от 14.00 часа.


* * * В Министерството на външните работи днес започват консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии извън страната. Съгласно Изборния кодекс те се провеждатпри министъра на външните работи с участието на парламентарно представените партии и коалиции от партии и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент.


* * * Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участва днес в Брюксел в дискусия на тема "Евро-средиземноморският университет - три години по пътя: напредък, предизвикателства и перспективи". Форумът се организира от Парламентарната асамблея на съюза за Средиземноморието.


* * * "Еврофондове и конкурентоспособност" е темата на конференция, която започва в 9.00 ч. в Гранд хотел София. За участие във форума е поканен министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.


* * * Годишните награди на Българския дарителски форум - "Най-голям корпоративен дарител", ще бъдат връчени от 19.00 ч. вхотел "Радисън". Организацията отличава компаниите, които са инвестирали финансови и нефинансови ресурси за значими обществени каузи през 2010 г.Източник: БТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK