КЗК отмени прекратена обществена поръчка от "Мини Марица Изток"


Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на "Мини Марица Изток" ЕАД за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "доставка на ГТЛ със стоманен корд".


Производството на антомополлния орган е установи, че  "Мини Марица Изток" ЕАД е прекратила процедурата за възлагане на обществената поръчка без точни и ясни мотиви. От компанията са обяснили, че обществената поръчка е отпаднала заради невъзможност за финансиране в резултат на забавени плащания от контрагенти.


Проучването на КЗК не потвърди твърденията на възложителя, поради което счита,  че постановеното решение е незаконосъобразно и следва да бъде отменено, а преписката да бъде върната на възложителя за сключване на договор с избрания изпълнител.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK