Елана: Черните прогнози за нова рецесия не се потвърждават

Черните прогнози за нова силна рецесия в глобален план не са основателни. Това коментира в блога на Елана анализаторът Цветослав Цачева. Не виждам потвърждение на негативните прогнози, категоричен е Цачев.


Според него годините на възход и неразумно харчене с трупане на дългове преминаха. Нулевите лихви не са достатъчни, за да съживят стария модел за растеж, смята Цачев. Той е на мнение, че икономическият цикъл ще се характеризира с по-малки флуктуации между подем и криза - точно в такъв период навлизат развитите икономики.Цачев обаче е категоричен, че пазарите няма да се успокоят. Дори напротив - движенията на цените ще са значителни по чисто пазарни причини. Песимизмът на инвеститорите вече свали цените на акциите до много ниски нива спрямо финансовите резултати на компаниите, дори и след като бяха ревизирани надолу прогнозите за печалбите им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK