Коментар: Со кротце, со благо

Опитите на групата на БСП да разлае герберите останаха безплодни. Те не се поддадоха на провокации и не влязоха в споровеСлед като Цветан Цветанов вкара ГЕРБ, кандидат-президента Росен Плевнелиев и общински съветници в огромен скандал, очевидно в управляващата партия твърдо са решили, че той им е бил предостатъчен и сега са решили да го карат со кротце, со благо. Хронологията на събитията от последните дни ясно доказва това.


Първо, в сряда председателят на парламента Цецка Цачева предложи нещо като парламентарна ваканция - от 12 до 21 октомври, когато няма да има пленарни заседания, а ще заседават само комисиите. Причината била, че тече предизборна кампания и не било редно политиците да ползват безплатно ефирно време. Много чистосърдечно, нали?


Второто доказателство, че ГЕРБ до изборите ще се старае да стои далеч от скандалите дойде вчера. На последното заседание на Столичния общински съвет опитите на групата на БСП да разлае герберите останаха безплодни. Те не се поддадоха на провокации и не влязоха в спорове по горещи теми като сделката с "Бизнес парк София" и защо се е провалило насрочването на общо събрание на "Общинска банка" (още на стр. 4). По един или максимум два кратки и неемоционални отговора и толкова.


Последното заседание на общинския съвет мина и без неговия председател Андрей Иванов. Официалното обяснение за това беше, че имал "извънредни семейни ангажименти". В общинския съвет обаче се заговори, че това е тактическо решение, за да не се стига до атаки към него предвид предишните проверки на имотното му състояние и т.н. Заседанието беше ръководено от зам.-председателя от ГЕРБ Орлин Иванов, който се държеше едва ли не като на състезание и бързо препускаше през дневния ред. Така на последното си заседание общинският съвет успя да гласува за малко над 2 часа около 60 точки. А работата на общината и нейни дружества няма да бъде блокирана. В същото време ГЕРБ се опази от скандали. Засега.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK