Трагедията в Катуница е с предизборни цели, твърдят от Синята коалиция

Политическата употреба на трагедията в Катуница е с предизборни цели. Под прикритието, че се борят с ромската престъпност, като същевременно защитават ромите от насилие, ГЕРБ се стремят да поставят под контрол ромския вот в страната. Това се посочва в декларация на Синята коалиция.Според Синята коалиция това няма нищо общо с демократичния избор на гражданите и заплашва провеждането на свободни и честни избори в страната. Те смятат, че има опасност изборите през 2011 г. да възстановят страха като политически фактор и да закрепят трайно политическата корупция и злоупотреба с вота на малцинствата. Ако това се случи, въпреки членството си в НАТО и ЕС, България ще стане резерват на посткомунизма в Европа, смятат от Синята коалиция.


Според сините в годините на прехода у нас се прокарва митът за българския етнически модел. Той е продължение на етническата политика на БКП и Държавна сигурност, който включва данни за затваряне на малцинствата в гета; налагане на страх у хората чрез репресии; създаване на псевдоелити, вербувани от ДС и привилегировани от милицията, е посочено в документа. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK