Toyota възстанови производството си два месеца преди планираното

Най-големият японски производител на автомобили Toyota, успя напълно да възстанови производството си два месеца по-рано от предвиденото. Днес представители на компанията съобщиха, че от края на септември производството е достигнало равнищата преди аварията във Фукушима през март.


Работата на всички заводи на Toyota в Япония беше спряна на 17 март. В края на същия месец дейността им беше частично възстановена, но беше затруднена от недостиг на авточасти. Първоначално от компанията не очакваха пълното възстановяване на производството преди края на 2011 г. През юни беше прогнозираха, почти пълен производствен обем през юли, а през август се очакваше пълното му възобновяване през септември.


Въпреки това промишлеността в страната се съживи с бързи темпове и в момента голяма част от компаниите в сектора обявяват, че са преодолели последствията от природните бедствия. Проблем обаче остават отслабналите позиции на японските предприятия на чуждестранните пазари. Toyota изгуби лидерското си място по обем на продажбите в САЩ, като падна до четвърта позиция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK