"Петрол" удължи падежът на еврооблигациите си

"Петрол" АД успя да убеди кредиторите си да удължат емисията еврооблигации. Това става ясно от съобщение на компанията изпратено до Българска фондова борса. На 5 октомври 2011 г. в Лондон се е провело общо събрание на притежателите на гарантирани еврооблигации, емитирани от "Петрол" АД през 2006 г., на което се е приело предложението на българския дистрибутор на горива да се промени падежа на дълговите книжа от 26 октомври 2011 г. на 26 януари 2012 г. За посочения период на облигационерите се изплаща определената с условията на еврооблигациите лихва. Емисията е издадена по английското законодателство, с лихва 8.375% и падеж 2011 г., регистрирани в международните клирингови институции Euroclear и Clearstream и се търгува на международните капиталови пазари. Отсрочено е и последното лихвено плащане по еврооблигациите, дължимо на 26 октомври 2011 г., за 26 януари 2012 г.


Във връзка с решенията на общото събрание на притежателите на еврооблигации, предстои сключването на допълнително споразумение към договора с довереника на облигационерите, който се урежда от английското законодателство, между "Петрол" АД като емитент на евроблигациите, Bank of New York Мellon, като довереник на облигационерите и "Нафтекс Петрол" ЕООД като гарант.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK