HSBC също понижи очаквания си за растеж в Азия

HSBC намали прогнозите си за растеж на БВП за повечето азиатски икономики, мотивирайки се със заплахите за износа на местно ниво, както и въздействието на понижаващите се пазари и валути, предаде Bloomberg. Европейската дългова криза и стремежът на САЩ към експанзия намалиха очакванията за висок износ в тези страни. Вътрешното търсене също ще бъде засегнато, тъй като валутните и капиталовите пазари падат.


HSBC понижи очакванията си за ръст на БВП през 2011 и 2012 г. в Хонг Конг, Индонезия, Южна Корея, Малайзия, Сингапур, Тайван, Тайланд и Виетнам. Сред предварително надценените бяха Япония и Нова Зеландия. Държавите, на които прогнозите за растеж бяха запазени са Китай, Индия, Австралия и Филипините. Прогнозите за растеж през тази година остават най-големи за Китай от 8.9% и експанзия от 8.6% през следващата.


HSBC се присъедини към групата на Goldman Sachs, която понижи очакванията си за азиатските държави на фона на кризисното положение в Европа и опасността от рецесия, която е заляла САЩ. Докато азиатската експанзия се забавя, китайският растеж ще се запази и регионалната ликвидност на Пекин ще е достатъчна, за да се избегнат още по-големи трусове. "Опасностите наистина набират сила с всяка изминала седмица, в която несигурността продължава да е фактор в Запада. Азия все още може да избегне лошите прогнози с помощта на Китай ", смята регионалния мениджър на банката Фредерик Нюман.


.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK