НЦИОМ: На балотаж най-вероятно ще отидат Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин

Най-вероятен за момента е балотаж между кандидатпрезидентските двойки на ГЕРБ и на БСП, сочат данни на НЦИОМ от национално представително проучване, направено между 22 и 26 септември сред 1000 души.


На втори тур за номинираните от ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова биха гласували близо половината от анкетираните, а за издигнатите от левицата Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - 28%.


Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в края на септември, Росен Плевнелиев и Маргарита Попова биха получили подкрепата на 32% от участниците в проучването,  Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - на 18 %, а независимите кандидати Меглена Кунева и Любомир Христов - на 9%.
Според НЦИОМ с влизането на Стефан Данаилов в надпреварата балотажът между кандидатите на ГЕРБ и на БСП става все по-вероятен.


Според данните преобладаващата част от привържениците на ДПС - 38% биха гласували за Калфин-Данаилов, 15% биха подкрепили Меглена Кунева и Любомир Христов и едва 4% биха дали вота си за Плевнелиев - Попова. Близо една трета - 31%  от симпатизантите на ДПС обаче, все още не са решили за кого да гласуват.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK