"ЧЕЗ Разпределение България" ще инвестира 2 млн. лв. в инфраструктура

Общо над 2 млн. лв. в електроенергийна инфраструктура ще вложи "ЧЕЗ Разпределение България" през този месец. Част от тези средства са предвидени за дейности, свързани с присъединяване на нови клиенти и изнасяне и монтаж на електромерни табла на границата на собственост. Компанията ще инвестира 555 хил. лв. в рехабилитация, реновиране и развитие на eлектроразпределителната мрежа на София, съобщиха от дружеството, което обслужва клиентите в Западна България от 2005 г. насам.


Сред ключовите проекти е завършването на работата по подмяната на 78 хил. метра увредени при кражба кабели в централната част на столицата. Само този месец в реализирането на обекта ЧЕЗ ще вложи 400 хил. лв. През ноември ще бъдат инвестирани още 700 хил. лв.


"Като компания със сериозен обществен ангажимент качеството на услугите, които предоставяме на клиентите си, е основен приоритет за нас. Крайната ни цел е постигането на европейските стандарти за сигурност на доставките на електроенергия. Това е посоката, която следваме с всяка реализирана и планирана инвестиция. Надяваме се в бъдеще да разполагаме с повече одобрени средства, за да можем да ускорим темповете на подобряване на обслужването за потребителите", заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Инвестиции на обща стойност 32.5 млн. лв. е направило електроразпределителното дружество през първите девет месеца на 2011 г. За трите години от началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2010 г. компанията е вложила общо 223 млн. лв. в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България, съобщиха от "ЧЕЗ България".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK