Гръцкото правителство внася законопроект за свиване на държавния сектор

Гръцкото правителство смята да представи днес в парламента законопроект, за съкращаване на работни места и заплати в бюджетния сектор. Мярката има за цел свиване на държавния сектор чрез временното прехвърляне в "трудов резерв" на 30 000 служителя. Това ще продължи до края на годината, като в периода засегнатите служители ще получават 60% от заплатите си. Предвижда се и намаление на заплатите в бюджетния сектор с още 2.8 млн. EUR.


Гърция продължава да се бори срещу опасността от фалит чрез строги мерки за икономии. Страната се опитва със сетни сили да изпълни критериите, които ще й осигурят очакваният от май 2010 г. международен спасителен заем от 110 млрд. EUR. Безработицата в страната вече е над 16%, очаква се през 2011 г. икономиката да се свие с 5.5%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK