Марвин Кинг: Това е най-тежката криза, която Англия е виждала


Тази финансова криза е най-тежката, пред която Великобритания се е изправяла някога. Това каза гуверньорът на Bank of England Марин Кинг, цитиран от BBC. Ден преди коментарите на централния банкер стана ясно, че Bank of England ще налеят допълнителна инжекция от 75 млрд. GBP в икономиката. Парите ще се използват за купуване на държавни облигации, така че да се повиши ликвидността. До сега банката е наляла близо 200 млрд. GBP.


Решението на банката Кинг мотивира така: "Това е най-сериозната финансова криза, която ние сме виждали поне от 1930 г, а може би и въобще в историята на страната". 


Трябва да се справяме с доста необичайни обстоятелства, да действаме спокойно и да вземем вярното решение. А то е да създадем още пари, които да инвестираме в икономиката, обясни централния банкер.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK