Moody''s свали рейтинга на няколко британски банки

Мерките са породени от съмненията на агенцията в способността на държавата да подкрепи сектораМеждународната рейтингова агенция Moody's понижи оценките на някои британски банки заради съмнения в степента, до която правителство на страната може да подкрепи сектора.


Рейтингът на държавната Royal Bank of Scotland е свален с две степени. Оценката на Lloyds TSB Bank, която е подразделение на национализираната банкова група Lloyds Banking, е с една степен по-ниска. С толкова спада и рейтингът на филиала на испанската банка Santander. Агенцията е свалила с две степени и оценката на Nationwide Building Society.


От Moody's очакват британското правителство да продължава да подкрепя на важните за държавата финансови институции, но смятат за доста вероятно то да не успее да помогне на по-малките от тях.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK