С 2.3% се е повишил оборотът при търговията с лекарства и козметика

През август оборотът при търговията на дребно без търговията с автомобили и мотоциклети е намалял с 0.5% спрямо предходния месец юли, показват предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ). На годишна база, оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 2.9% под равнището от август 2010 г.На месечна база през август, с 2.3% се е увеличил оборотът при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности, показват данните на НСИ. При търговията с компютърна и комуникационна техника, ръстът е с 0.9%. Понижение пък има при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия, която е с 3.9% по-малко спрямо юли. Намаление се отчита и при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.1%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.3%.


През август 2011 г. спрямо август 2010 г. оборотът в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки също бележи ръст - от 6.8%. Спад има при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 9.0%, продажбите на битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5.9%, при автомобилни горива и смазочни материали - с 5.1%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.5%.   

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK