ЕК ще спира субсидиите при висок дефицит

Европейската комисия има планове за спиране на регионални субсидии на стойност милиарди евро за страните, които не контролират бюджетния си дефицит, съобщава БНР.


"Това трябва да е възможно като крайна мярка", заяви еврокомисарят за регионалната политика Йоханес Хан. По думите му регионалните власти трябва да помогнат на затруднените страни да се върнат "на правилния икономически път". Регионалните субсидии са второто по-големина перо бюджета, след селскостопанските субсидии. Те са предназначени за по-бедните региони. Ако плановете бъдат приети от страните членки и Европейския парламент, субсидиите, използвани за създаване на работни места, околна среда и общински проекти, ще могат да бъдат замразявани от 2014 г. Комисията предвижда 376 млрд. EUR за субсидии в периода 2014-2020 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK