Бойко Борисов: Създаването на здравословна среда за живот е една от дългосрочните ни цели

Заради случаят с Катуница целият негатив отиде в ГЕРБ, каза премиерът по време на парламентарния контролСъздаване на благоприятна и здравословна среда за живот за гарантиране на личното и общественото здраве на хората. Това е една от петте дългосрочните цели на правителството. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на депутата от левицата Корнелия Нинова.


Останалите 4 приоритети са - възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество; постигане на благоденствие и просперитет на гражданите; подобряване на социалната сигурност; развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие и успех на всеки гражданин; превръщане на България в основен фактор за стабилност в региона и света и уважаван член на ЕС.


На въпрос дали Цветан Цветанов не трябва да носи политическата отговорност след случая в Катуница. Борисов обясни, че връщането му от отпуска щяло да политизира ситуацията и в никакъв случай нямали да помогне. Според премиера в тази ситуация политическите партии са се възползвали - всяка по начина, удобен за нея.


Целият негатив отиде в ГЕРБ, добави Борисов. Беше лесно да прекратим отпуската на Цветанов, но това нямаше да допринесе с нищо, точно обратното, допълни Борисов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK