Съдът отмени решението на ЦИК за отказ да заличи регистрацията на ДСБ за президентски изборите

Административният съд в София отмени решението на ЦИК, с което от комисията отказаха да заличат регистрацията на ДСБ за участие в предстоящите президентски изборите. Това съобщиха от пресцентъра на съда.


Съдът задължи ЦИК да постанови решение за възстановяване на внесения в Българска народна банка депозит 10 хил. лв. от ДСБ.Административният съд определя решението на ЦИК за незаконосъобразно. Съгласно изборния кодекс от ЦИК са задължени при констатиране на непълноти при регистрация на партия, да дадат указания за отстраняването им в три-дневен срок. В случая от ЦИК не дали указания на ДСБ във връзка с подаденото им заявление за заличаване на партията и възстановяване на внесения депозит. "Обжалваното решение е незаконосъобразно и следва да бъде отменено с оглед допуснатото при постановяването му нарушение на изискването", пишат в мотивите си съдиите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK