"Ханделсблат": Германия не е съгласна Франция да спасява банките си с европейски пари

Френското правителство възнамерява да използва максимално европейските спасителни механизми, за да помогне на банките в страната, въпреки противопоставянето на Берлин, пише германскиятв. "Ханделсблат", цитирана от БТА.


Изданието се позовава на дипломатически източник от Брюксел, според който двете страни не могат да постигнат съгласие по директивите за прилагането на новия Европейски фонд за финансовастабилност. Според германския вестник Париж настоява за възможно най-широка интерпретация на новите европейски инструменти: задължителното изкупуване на облигации на свръхзадлъжнели страни, предназначено да се успокоят пазарите, както и отпускане на средства на държавите за рекапитализиране на банките.


Германското правителство, чието поле за маневриране е по-тясно заради огромната власт на парламента, наскоро подсилено чрез постановление на Конституционния съд, яростно се противопоставя на такава "слободия", пише "Ханделсблат".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK