ЦКБ е внесла искане за обявяване в несъстоятелност на "Алма Тур БГ"

Дъщерната "Алма тур флай" ООД също е поискала от съда да бъде обявена в несъстоятелностЦКБ са внесли в Софийския градски съд искане за откриване на производство по несъстоятелност на "Алма Тур БГ" АД. Това става от съобщение на съда качено на страницата на сайта.


Дъщерната компания на "Алма тур БГ" - "Алма тур флай" ООД днес също е внесла молба за обявяване в несъстоятелност в Търговско отделение на Софийски градски съд, съобщиха от съда.


Скандалът с "Алма тур флай" ООД се разрази в началото на месец септември, когато стотици чужденци - нейни клиенти, останаха блокирани на летищата във Варна и Бургас. Заради дългове от 7 млн. лева авиокомпанията "България ер" отказа да извърши договорените с "Алма тур" чартъри от България до Русия и скандинавските държави.


След този скандал от "Алма тур БГ", които са собственици на "Алма тур флай" обяви, че временно прекратява дейността си заради финансови проблеми и отмени планираните почивки на хиляди българи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK