"Булгаргаз" поиска Топлофикация Шумен да бъде обявена в несъстоятелност

Топлофикация Шумен може да бъде обявена в несъстоятелност, ако шуменския окръжен съд одобри внесеното искане на държавната компания "Булгаргаз", предаде БГНЕС, позовавайки се на  шефа на съда. Вече 6 години топлофикационното дружество в града не е плащало задълженията си към обществения доставчик на природен газ. Така натрупаните до момента задължения са в размер на 18 млн. лв.


Преди седмица изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов обяви, че  погасителният план, който е бил сключен с "Топлофикация Шумен", не се спазва изобщо.


В началото на тази година общинският съвет в Шумен избра на извънредно заседание нов съвет на директорите на топлофикацията в града. Кметът на града Красимир Костов пък обяви, че дружеството напредва с инвестицията за изграждане на когенерация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK