Работодателите в ЕС искат нов европейски договор

Браншови организации от Франция, Италия и Германия призовават за по-тесен политически и икономически съюзКонфедерациите на работодателите на Франция, Италия и Германия призоваха днес да бъде създаден нов договор, който да може да преодолее "сегашното недоверие в еврозоната", предаде БТА. "За да могат да бъдат положени основите на благоденстваща и политически силна Европа на 21-и век, ние настояваме пред Европейския съюз да започне работата по нов договор. Договор, който ще бъде нов етап към по-тесен Политически и икономически съюз", се посочва в заявление на френската Медеф, германската БеДе Ии италианската Конфиндустрия.


В декларацията на трите работодателски организации се настоява за солидни държавни финанси, конкурентоспособни икономики, политически ангажимент и една по-силна Европа. Трите конфедерации призовават и за бързо прилагане на вече одобрените мерки от ЕС и подчертават, че въпросът заадекватното капитализиране на банките е условие за разрешаванетона сегашната криза. Новият договор, за който настояват предприемаческите сдружения на трите водещи икономики на Стария континент, трябванай-вече "да преобрази Европейския механизъм за стабилност внезависим фонд, който да може да действа според ясни и прозрачниправила".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK