"Тройката" предупреди Гърция, че трябва да осъществи по-строги реформи

Представители на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд предупредиха днес, че мерките, предвидени в спасителния план за Гърция, може да се провалят, ако Атина не осъществи по-строги структурни реформи, предаде БТА. "Гърция е на кръстопът. Ясно е, че спасителната програма няма да успее, ако властите не поемат по пътя, който води към по-строги структурни реформи от тези, които видяхме досега", заяви шефът на мисията на МВФ в Гърция Пол Томсън пред след приключването на най-новата инспекция на "тройката" в гръцката столица.


"Гръцкото правителство разбира, че много от най-трудните промени все още предстоят. В същото време нараства политическата и обществена умора," каза още Томсън. Колегата на Томсън от Европейската комисия Матиас Морс критикува бавния темп на реформите. "Гърците мислят, че е достатъчно да създадеш закони. Прилагането им обаче отнема време, а често необходимите структури отсъстват," заяви Морс..

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK