Преразпределиха ресорите в МРРБ

Преразпределиха ресорите в МРРБ

© Марина АнгеловаНовият управляваш екип в Министерството на регионалното развитие и благоустройството разпредели ресорите, по които ще са отговорни миниситър Лиляна Павлова и заместниците й, съобщиха от ведомството. На пряко подчинение, наблюдение и контрол на министър Павлова ще са Оперативна програма "Регионално развитие", за която отговаряше и като зам.-министър, Главна дирекция "Управление на териториалното сътрудничество", както и Агенция "Пътна инфраструктура". "Изграждането на цялостната инфраструктура в държавата и усвояването на средствата от ЕС в подкрепа на амбициозната програма на правителството извеждат дейността на министерството в посочените приоритети като особено значима и отговорна", заявяват от министерството.


Зам.-министър Николай Нанков ще отговаря за Агенция по геодезия, картография и кадастър, Дирекция за национален строителен контрол, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", както и Главна дирекция "Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториално устройство". Другият заместник на Павлова - Екатерина Захариева ще отговаря за дирекциите "Устройство на територията", "Концесии", "Държавна собственост, "Търговски дружества и държавни предприятия и "Жилищна политика". Николина Николова, която до миналата седмица беше в УС на АПИ поема координация на дейностите по разработване и прилагане на Стратегията на Европейския съюз за развитието на Дунавското пространство; Координация на дейностите по разработване и прилагане на Национална стратегия за интегрирана морска политика; Координация на международните отношения и връзките с европейските институции, както и политиките, по които МРРБ има отговорности към Съвета по европейски въпроси, както и координация на политиките при подготовката и изпълнението на Стратегията 2020 в пътния сектор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK