КЗК отмени поръчка на Столична община за рекултивиране на депо

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на кмета на Столична община за класиране на участниците в процедура по възлагане на обществена поръчка за закриване и рекултивация на депото за битови отпадъци край с. Долни Богров. Според антимотополистите решението на градоначалника е незаконосъобразно.


По време на производството е установено, че изборната комисия е изискала от двама от участниците в процедурата, които са предложили с 30% по-ниски ценови оферти да ги обосноват писмено. Съгласно Закона за обществените поръчки комисията може да приеме писмената обосновка и да не предложи за отстраняване офертата, когато са посочени мотиви като икономичност при изпълнение на обществената поръчка и др.


Според КЗК мотивите за класирането на Обединение "Еко Проект 2011" на първо място са преписани от писмената обосновка на участника. Според антимонополистите преповтарянето на посочените данни, в отсъствието на собствена обоснована мотивировка от страна на комисията, е нарушение и основание за отмяна на решението за класиране на участниците.


КЗК връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата на етап разглеждане, оценка и класиране на офертите при спазване на изложените мотиви.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK