Рашидов: Силвестър Сталоун рисува, защо премиерът да не рисува?

Бойко Борисов отложи церемонията по приемането на отличието му като почетен член на Съюза на българските художнициПремиерът Бойко Борисов прави много хубави скици на Саддам Хюсеин, заяви днес министърът на културата Вежди Рашидов пред журналисти, след среща с Бойко Борисов и представители на Съюза на българските художници. На срещата премиерът и Рашидов са обявили, че ще приемат отличието "Почетен член на Съюза на българските художници (СБХ)", но след като помогнат за реконструкцията на сграда на "Шипка" 6. Церемонията по приемането на отличието беше отложена от Бойко Борисов.


"Нито един плакет на мен ще ми предаде каквото и да било, затова им го върнах. Да го дадат на този, който счита, че това ми е важно", коментира премиерът, цитиран от Агенция "Фокус", след като отказа званието почетен член на СБХ. "Плакетът струва сигурно 2 - 3 лв.", коментира още Борисов.


След срещата с художниците Рашидов коментира, че "Силвестър Сталоун рисува и прави изложби, и продава по 50 000 EUR една картина. Защо премиерът да не рисува, ако му се рисува?!". Той каза, че е виждал картини на премиера и уточни, че Борисов прави "Много хубави скици на Саддам Хюсеин". Рашидов отбеляза, че една скица може да бъде много ценна след време, като даде за пример Пикасо и Гоген, който е започнал да рисува на 41 г. "Борисов може да развие талант...  Изкуството не е точна наука, 5 по 5 не е 25, не се знае кога ще се отключи геният", допълни Рашидов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK