Агенцията за държавна финансова инспекция ще се отчита онлайн

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) вече ще публикува резултатите от приключили инспекции на своята интернет страница, съобщават от ведомството. В раздел "Финансови инспекции" вече са публикувани резултатите от приключилите финансови инспекции през третото тримесечие на 2011 г. Публикуването на тази информация е във връзка с приетото изменение на Закона за държавната финансова инспекция от 5 август 2011 г. Спорд него до 10 число на месеца, следващ всяко тримесечие, агенцията публикува списък с обектите, в които финансовите инспекции са приключили, както и информация за резултатите от тях.


АДФИ извършва проверки за законосъобразност на разходването на средства от държавния и/или общинските бюджети, както и предоставени от европейски фондове и програми. Резултатите от извършените финансови инспекции са обект на сериозен обществен интерес, а целта на публикуването им е да осигури прозрачност за работата на агенцията и предоставя възможност на обществеността да се запознае своевременно с тях, посочват от агенцията.


Преглед на публикуваните резултати за третото тримесечие показва, че сред държавните ведомства с най-много разкрити нарушения са Министерски съвет (общо 69 нарушения на различни закони и наредби), "Национален дворец на културата" (49 нарушения) и "Военно-медицинска академия" (44 нарушения).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK