Гръцкото правителство приключи срещите с "тройката"

Гръцкото правителство приключи срещите в Атина с представителите на тройката кредитори на страната - Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, съобщи гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос, цитиран от БТА. "Ние приключихме планираните срещи с тройката, очакваме тройката да представи своя доклад и след това очакваме отпускането на шестия транш от международния заем, предоставен на Гърция през май 2010 г.", заяви Венизелос. Той каза още, че представителите на тройката са приключили разговорите с министерството на финансите и се очаква да завършат преговорите с гръцкото правителство до утре.


Гръцкият министър посочи, че и двете страни са се съгласили с допълнителни мерки за намаляване на разходите на стойност 6 млрд. EUR за периода 2013-2014 г., без да съобщава подробности. Има някои технически подробности, които остава да бъдат уточнени, каза миниситърът. Гърция очаква "по-добро" участие на частния сектор от предвиденото на срещата на върха на ЕС на 21 юли в обсъжданото разсрочване на гръцкия дълг, посочи още Венизелос. "Ние очакваме план за засилено участие на частния сектор, глобален план, който да бъде по-добър от този, който бе предвиден", заяви министърът, имайки предвид доброволната загуба, приета от частните банки, на 21% от стойността на притежаваните от тях гръцките облигации, според решенията, взети на срещата на ЕС на 21 юли.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK