НАП: Търговците на зърно трябва най-късно в края на ноември да се свържат с информационната система

Срокът важи само за търговци  регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно.Търговците на зърно регистрирани по ДДС трябва да се свържат със системата  на НАП най-късно до края на ноември 2011 г., предаде "Дарик Радио". Това гласят поправките в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти с фискални устройства. Срокът важи само за онези търговци на зърно, които са регистрирани по ЗДДС, както и по Закона за съхранение и търговия със зърно.


От агенцията посочиха, че двата отрасъла, които са най-податливи на укриване на данъци са  "Строителство" и "Производството и търговията със зърнени култури". Контролните органи извършиха проверка на търговци и производители на зърно в Ямбол, където са били инвентаризирани наличните количества и съхранението на новата реколта. Проверките трябва да покажат и наличието на документи за произхода и експорта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK