650 са жалбите свързани с дискриминация от началото на годината

От началото на годината досега постъпилите сигнали и жалби в Комисията за защита от дискриминация са около 650. Това съобщи днес във Варна председателят й Кемал Еюп, цитиран от БТА. Той заяви, че броят на постъпилите жалби е колкото през цялата минала година. По думите на Еюп през последните две години има намаление на постъпващите сигнали и жалби. Някои от тях се препращат до други институции, защото не са в компетенциите на комисията.


Преобладават жалбите за дискриминация в сферата на правото на  труд и дискриминацията по възраст и увреждания. През тази година има конкретни жалби от независими кандидати за Изборния кодекс. Според жалбите към независимите кандидати има повече изисквания, отколкото към партиите, обясни Еюп и допълни, че  комисията ще се произнесе по тях след изборите. Председателят на комисията посочи, че има подадени една или две жалби във връзка със събитията в с. Катуница.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK