Мениджъри на големи компании съветват Обама как да създаде работни места

Президентът на САЩ Барак Обама може да създаде милиони нови работни места чрез привличане на чужди капитали, оказване на помощ на предприемачите и по-агресивна политика в сферата на енергетиката. С такава обща позиция излязоха изпълнителните директори на GE, Intel, Boeing и други големи компании, съобщава Reuters. Бизнесът също изрази подкрепа за предложенията на Белия дом за рехабилитация на инфраструктурни проекти като летища, железопътни линии и елетропреносни мрежи, както и разширяване на мрежите за пироколентов интернет като начин за насърчаване на наемането и ускоряване на растежа.


"Ако Вашингтон може да се съгласи на нещо, то е точно това, и трябва да стане възможно най-бързо", заявяват от президентския съвет по заетостта и конкурентноспособността, чиито доклад по темата ще бъде представен на президента днес. Главният изпълнителен директор на GE Джефри Имелт, който е и председател на надпартийната консултативна комисия, коментира, че предложените мерки могат да имат много голям ефект, ако бъдат приложени заедно. Списъкът с предложения е дълъг и включва неща като рационализиране процедурата за одобряване на лекарства, намаляване на разходите за първични публични предлагания, както и подобряване на контрола на въздушния трафик. "Това, което  ние искаме да предложим на президента е много широк набор от идеи, които могат да помогнат на икономиката занапред", заявява той.


Обама, чиято кампания за презибирането му през ноември 2012 г. е затруднена от високата безработица и страховете на избирателите от нова рецесия, изпрати свой план за справяне с безработицата за одобрение в Конгреса. Там обаче меркитя баха критикувани заради неяснотата окъде ще се намерят 447 мрд. USD, нужни за реализирането им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK