Глоба от 1000 лв. при отказ да бъде направена проба за алкохол

Заради зачистилите откази за даване на кръвна проба от МВР съобщиха, че ще въведат глоба от 1000 лв. за шофьори, които отказват да бъдат тествани за алкохол. От днес освен финансовите санкции ще бъдат отнемани и шофьорските им книжки за срок от 18 месеца.


От министерството смятат, че акцията срещу шофирането след употреба на алкохол вече показва своите резултати. От 80 проверени водачи в събота и неделя, употреба на алкохол е установена при 14 от тях. От 250 проверени днес, само при един е отчетено минимално превишаване на позволените от закона 0.5 промила.


Според данните на МВР все повече жени си позволяват да шофират след употреба на алкохол. През миналата седмица водачите, хванати да шофират пили са 37, а пет от тях са жени. Запазва се тенденцията жените да са по-дисциплинирани на пътя, посочиха от МВР.  През септември общият брой на пътно-транспортните произшествия е 1197. В 197 от тях са участвали жени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK