Великобритания дава зелена светлина за изграждането на нови АЕЦ

Великобритания дава зелена светлина за изграждането на нови АЕЦ"Оставам убеден, че нашите британски ядрени централи нямат фундаментални слабости по отношение на безопасността и въпреки високите ни стандарти, няма да спираме да търсим подобрение", каза Майк Уейман, който ръководи Службата за ядрена регулация.


Британските ядрени централи и регулаторите трябва да обърнат внимание на 38 сфери, в които могат да се поучат от ядрената криза в Япония, която възникна след земетресението и вълната цунами. Част от областите за повишено внимание са свързани с инфраструктурата извън самия ядрен комплекс, реакция при кризисни ситуации и рискове от наводнения.


Правителството е набелязало осем места около Англия и Уелс за строеж на атомни централи, като най-вероятно първата ще бъде построена от френската компания  EDF Energy на Хинкли пойнт на брега на Югозападна Англия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK